Niech Cię Zakole „Gwarantowana Tradycyjna Gościnność”
Oferta Kuchni Objazdowej szlaku Niech Cię Zakole
kulinarne rękodzieło na PIKNIK/OBIAD
w plenerze i w Olenderskim Parku Etnograficznym

MENU DLA GRUP WYCIECZKOWYCH

Kredens Rodzimych Smaków – 38 zł/osoba z RHD Papierówka – tel. 692 421 220

W formie szwedzkiego stołu, jadła do woli mięsożernych i jaroszy zadowoli.

  • Rarytasy Rodzimej Rasy – Grand Prix Festiwalu Smaku 2023, czyli wybór swojskich wyrobów z wieprzowiny, gęsiny i jagnięciny ras rodzimych;
  • Sery – twarożek ze śmietaną, przyprawiony sezonowo, lokalne sery
  • Smalec swojski i pasty jarskie – smarowidła;
  • Powidła z Doliny Dolnej Wisły – Chronione Oznaczenie Geograficzne;
  • Konfitura, mennonickie masełko jabłkowe, marynaty/sezonowe sałaty;
  • Masło wiejskie, pieczywo własnego wypieku
  • Woda mineralna, kawa, herbata

ZUPY DO WYBORU – należy wybrać jedną dla całej grupy + zupę jarską dla jaroszy w grupie  – 15 zł/350 ml – głodnym zawsze dolejemy

  • Żurek kujawski na wędzonce;
  • Czernina z brzadem suszem owocowym;
  • Barszcz cytrynowy z klopsikiem jagnięcym – specjalność szlaku NCZ
  • Kapuśniak z wędzonką na kiszonej lub młodej kapuście unisławskiej;
  • Ajntopf sezonowy – jest to zupa treściwa – pożywna, sycąca;
  • Jarska zupa jarzynowa – sezonowa;

DANIA GŁÓWNE do wyboru – wybrać jedno dla całej grupy + ew. danie jarskie

 

Potrawy po 35 zł/osoba – wliczone napoje;

  • „Zakolec” czyli swojskie „rogalisko z kiełbą” lub burgerem – 230 g mięsa z sałatą marynowanymi warzywami i keczupem – własne, prawdziwe, uczciwe;
  • Pyry z jagnięcą tuszonką, sos jogurtowo – ogórkowy z czosnkiem i miętą
  • Pulpeciki wieprzowe po mennonicku w sosie cebulowym
  • Gołąbki z jagnięciną w gąszczu winno – pomidorowym z rodzynkami
  • Klopsiki z gęsiny na pęczotto z kapustą i żurawiną
  • Kotleciki sezonowe jarzynowe – sos śmietanowy lub pomidorowy – marynaty

Opcje do wyboru:

Kredens – 38 zł

Danie główne – jedno dla wszystkich – 35 zł

Kredens + Zupa– 45 zł

Zupa + danie główne – 49 zł

Kredens  + danie główne – 65 zł

Kredens + zupa + danie głównie – 75 zł

Słodkość dnia płatne dodatkowo –  10 zł

Robimy to co lubimy dzielimy się tym co najlepsze

logo z białym

Rezerwacje koordynator szlaku  „Niech Cię Zakole”  Piotr Lenart tel. 602 402 248