„Gęś z Kołudy bez obłudy”

Gęś kołudzka świeża/zaprawiona

Tuszka gęsia – 33zł/kg na życzenie porcjujemy i próżniowo pakujemy

 

Tuszka gęsia zaprawiona do  pieczenia – 40 zł/kg

 

Pierś b/k – 60 zł /kg

 

Pierś zaprawiona do pieczenia lub konfitowania – 70 zł/kg

 

Udka gęsie – 45 zł/kg 

 

Udka zaprawione do pieczenia lub konfitowania – 55 zł/kg 

 

Wyroby z gęsi kołudzkiej

Półgęsek wędzony dymem zimnym – 120 zł/kg

 

Plastry na carpaccio  – vacum 80g/12 zł

 

Okrasa gęsia z cząbrem(surowa) – 9zł/100g

 

Okrasa gęsia pieczona słoik – 20 zł/250 ml

 

Kiełbasa polska z gęsiny z dodatkiem wołowiny – 75 zł/kg

 

Świąteczne wątróbki – foie gras po naszemu – 15 zł/120 gr

 

Leberka gęsia – 20zł/ słoik/ 250g

 

Leberka gęsia – pasztet z gęsiny pieczony – 60zł/kg

 

Smalec sadełkowy – 20 zł/ słoik/250 ml 

Potrawy

Czernina z podrobami  – 20 zł/słoik 0,9 l

Geś-burger – sznycelki z surowej gęsiny (30% wołowiny) – 15 zł/150 g

Gęsi Pipek – szyjka gęsia faszerowana – 7zł/100g

Gęś na 6 do 8 osób – 250 zł

 

Gęś kołudzka pieczona lub konfitowana

z gąszczem jabłkowo – śliwkowym podawana 

wyporcjowana pakowana vacum do podgrzania 

z sosem

Wyroby nagrodzone „Złotym Półgęskiem” w 2012 i 2013 w Przysieku

TORUŃ

Eko-sklep Dary Regionu 

ul. Kościuszki 9
Zamówienia – Tel. 607 520 048, 663 484 589
zakupy i odbiór 

piątek od 9.00 – 18.00;

sobota od 9.00 do 14.00

Zamówienia i doradztwo kulinarne 

tel. 602 402 248

Piotr Lenart  –  koordynator szlaku  

Niech Cię Zakole

https://www.facebook.com/

niechciezakole

Robimy to co lubimy – dzielimy się tym co najlepsze na Szlaku Kulinarnym Niech Cię Zakole

Potrawy opracował i rekomenduje Piotr - „niech cię zakole” - Lenart