Gęś kołudzka świeża/zaprawiona
Tuszka gęsia 33zł/kg – na życzenie porcjujemy i próżniowo pakujemy
Tuszka gęsia zaprawiona do pieczenia – 40 zł/kg
Pierś b/k – 65 zł /kg
Pierś zaprawiona do pieczenia lub konfitowania – 70 zł/kg
Udka gęsie świeże – 45 zł/kg
Udka zaprawione do pieczenia lub konfitowania – 55 zł/kg
Sznycelki z surowej gęsiny (30% wołowiny) – 15 zł/150 g

Wyroby z gęsi kołudzkiej nagrodzone „Złotym Półgęskiem” w 2012 i 2013 w Przysieku
Półgęsek wędzony dymem zimnym – 125 zł/kg – Złoty Półgęsek 2012
Spełnia najbardziej rygorystyczne wymogi unijne dla produktu wędzonego
Plastry na carpaccio vacum – 80g/12 zł
Kiełbasa polska z gęsiny z dodatkiem wołowiny – 75 zł/kg
Okrasa gęsia z cząbrem(surowa) – 150 g/15 zł
Świąteczne gęsie wątróbki – 15 zł/120 gr – Złoty Półgęsek 2013
Gęsi Pipek – szyjka gęsia faszerowana – 7zł/100g
Leberka gęsia – pasztet pieczony z wątróbką – 60zł/kg
Leberka – foremka 400 g – 28 zł
Leberka gęsia – 20zł/słoik/ 250g
Gęsie powidło – jesienne smarowidło – słoik 250/20 zł
Smalec sadełkowy – 15 zł/ słoik/250 ml

Zupy i Potrawy
Gęś-Bulion – 15 zł/900ml
Czernina z podrobami – 20 zł/900ml
Flaczki gęsie – 25 zł/900ml
„PIPKES” – żołądki duszone w cebuli z suszem owocowym – 30 zł/500ml
Bigos z pieczoną gęsiną, suszem owocowym i grzybami – 25 zł/900ml

GĘŚ KOŁUDZKA PIECZONA LUB KONFITOWANA
Z gąszczem jabłkowo – śliwkowym podawana
wyporcjowana pakowana vacum do podgrzania z sosem
GĘŚ NA 6 do 8 osób + sos 900ml – 250 zł
½ GĘSI na 3 – 4 osoby + sos 500ml – 140 zł
GĘŚ W DUECIE – udko + plastry piersi dla 2 osób + sos 250ml – 75 zł

Wyroby nagrodzone „Złotym Półgęskiem” w 2012 i 2013 w Przysieku
TORUŃ
Eko-sklep Dary Regionu
ul. Kościuszki 9
Zamówienia – Tel. 607 520 048, 663 484 589
zakupy i odbiór
piątek od 9.00 – 18.00;
sobota od 9.00 do 14.00
co druga niedziela na Wolnym Jarmarku Toruńskim
Zamówienia Bydgoszcz tel. 602 402 248
Piotr Lenart – koordynator szlaku kulinarnego Niech Cię Zakole
Odbiór Bydgoski Frymark Produktów Regionalnych – w każdą niedzielę
DOSTAWY NA ADRES UZGADNIAMY INDYWIDULANIE