„Gęś z Kołudy bez obłudy”

Gęś kołudzka świeża/zaprawiona

Tuszka gęsia 33zł/kg – na życzenie porcjujemy i próżniowo pakujemy

Tuszka gęsia zaprawiona do  pieczenia – 40 zł/kg

Pierś b/k – 65 zł /kg

Pierś zaprawiona do pieczenia lub konfitowania – 70 zł/kg

Udka gęsie świeże – 45 zł/kg 

Udka zaprawione do pieczenia lub konfitowania – 55 zł/kg

Sznycelki z surowej gęsiny (30% wołowiny) – 15 zł/150 g

Wyroby z gęsi kołudzkiej nagrodzone „Złotym Półgęskiem” w 2012 i 2013 w Przysieku

Półgęsek wędzony dymem zimnym – 125 zł/kg – Złoty Półgęsek 2012

Spełnia najbardziej rygorystyczne wymogi unijne dla produktu wędzonego

Plastry na carpaccio vacum – 80g/12 zł

Kiełbasa polska z gęsiny z dodatkiem wołowiny – 75 zł/kg

Okrasa gęsia z cząbrem(surowa) – 150 g/15 zł

Świąteczne gęsie wątróbki – 15 zł/120 gr – Złoty Półgęsek 2013

Gęsi Pipek – szyjka gęsia faszerowana – 7zł/100g

Leberka gęsia – pasztet pieczony z wątróbką – 60zł/kg

Leberka – foremka 400 g – 28 zł

Leberka gęsia – 20zł/słoik/ 250g

Gęsie powidło – jesienne smarowidło – słoik 250/20 zł

Smalec sadełkowy – 15 zł/ słoik/250 ml

Zupy i Potrawy

Gęś-Bulion – 15 zł/900ml

Czernina z podrobami  – 20 zł/900ml

Flaczki gęsie – 25 zł/900ml

„PIPKES” – żołądki duszone w cebuli z suszem owocowym – 30 zł/500ml

Bigos z pieczoną gęsiną, suszem owocowym i grzybami – 25 zł/900ml 

 

GĘŚ KOŁUDZKA PIECZONA LUB KONFITOWANA 

Z gąszczem jabłkowo – śliwkowym podawana 

wyporcjowana pakowana vacum do podgrzania z sosem

GĘŚ NA 6 do 8 osób + sos 900ml – 250 zł

½ GĘSI na 3 – 4 osoby + sos 500ml – 140 zł

GĘŚ W DUECIE – udko + plastry piersi dla 2 osób + sos 250ml – 75 zł

Wyroby nagrodzone „Złotym Półgęskiem” w 2012 i 2013 w Przysieku

TORUŃ

Eko-sklep Dary Regionu 

ul. Kościuszki 9
Zamówienia – Tel. 607 520 048, 663 484 589
zakupy i odbiór 

piątek od 9.00 – 18.00;

sobota od 9.00 do 14.00

co druga niedziela na Wolnym Jarmarku Toruńskim

Zamówienia Bydgoszcz tel. 602 402 248

Piotr Lenart  – koordynator szlaku kulinarnego Niech Cię Zakole

Odbiór Bydgoski Frymark Produktów Regionalnych – w każdą niedzielę

DOSTAWY NA ADRES UZGADNIAMY INDYWIDULANIE

https://www.facebook.com/

niechciezakole

Robimy to co lubimy – dzielimy się tym co najlepsze na Szlaku Kulinarnym Niech Cię Zakole

Potrawy opracował i rekomenduje Piotr - „niech cię zakole” - Lenart