JAGNIĘCINA - TRUFLA WŚRÓD MIĘS
Rodzima rasa - merynos polski starego typu

Mięso jagnięce w elementach z przyprawami – vacum
Porcje gotowe do smażenia, pieczenia, duszenia.

COMBER jag. – kotleciki – opak. 4 szt.- ok. 450g/40zł

ANTRYKOT jag. – kotleciki – opak. 4 szt.- ok. 450g/40zł

SZYNKA – kulka bez kości – 80 zł/kg; 

ŁOPATKA JAG. – rolada – 80 zł/kg

JAGNIĘCINA W KOSTKĘ – na gulasz – 75 –  zł/kg

ŻEBERKA – 600 g vacum – 35 zł

BRYZOL JAG.– opak. 3 porcje x 150 g /36 zł

GICZE tylne – 50 zł/kg

Gicze przednie – 45 zł/kg

TŁUSZCZ JAGNIĘCY w pudełkach po 250 ml/10 zł

źródło antyrakowych kwasów orotowych  – naturalny wzmacniacz smaku

KOŚCI – 20 zł/kg;

Wędliny z jagnięciny

Kiełbaski jagnięce 100 % – ślimak pak. po 3 szt. – 450g – 36 zł

Kabanosy jagnięce – pak. po 250 g – 25 zł

Kiełbasa jagnięco – wołowa dojrzewająca – 75 zł/kg

Udziec/łopatka na 6 osób/180 zł na 8/10 osób – 250 zł

Udziec/łopatka z merynosa polskiego

sos pieczeniowy z czosnkiem i rozmarynem

Potrawy pasteryzowane – słoik
zupy i podroby

GULASZOWA – 2O zł/słoik – 900 ml

FLAKI JAGNIĘCE w pomidorach – 25 zł/słoik 900 ml

ZUPA DNIA z jagnięciny – 18 zł/ słoik 900 ml

WĄTRÓBKI JAGNIĘCE z cebulką, jabłkiem i suszoną śliwką – 35 zł/900 ml

SMAŻONKA JAGNIĘCA z wątróbki i mięsa z żeberek z cebulką suszoną śliwka i jabłkiem 35 zł/900 ml

POTRAWKA JAGNIĘCA z udźca, karczku i łopatki – 45 zł/900 ml

Konserwy w słoikach

TUSZONKA JAGNIĘCA – 20 zł/słoik 250 g

jagnięcina duszona z czosnkiem i rozmarynem – na kanapki na ciepło; do makaronów, risotto, kaszy

 

KONFITURA JAGNIĘCA – 20 zł/słoik 250g

jagnięcina duszona w białym winie z suszonymi owcami – śliwka, gruszka, jabłko, cytryna     

Robimy to co lubimy – dzielimy się tym co najlepsze na Szlaku Kulinarnym Niech Cię Zakole

Potrawy opracował i rekomenduje Piotr - „niech cię zakole” - Lenart