ZŁOTNICKA RASA - NAJWYŻSZA KLASA ! Wędzonki i Wyroby Wędliniarskie z Drewnianej Wędzarni

Wyroby ze Złotnickiej Wieprzowiny

Szynka złotnicka wędzona gorącym dymem – 75 zł/kg

Karczek złotnicki wędzony drewnem olchowo-śliwkowym dojrzewający – 75 zł/kg lub 12 zł/80 g plastry vacum

Szynka złotnicka wędzona na zimno drewnem olchowo – śliwkowym – 75 zł/kg lub 12 zł/80g plastry vacum

Schab marynowany w ziołach, wędzony drewnem olchowo-owocowym – 79 zł/kg lub 14 zł zł/80 gr – plastry vacum

Złotnickie kiełbasy najwyższej klasy Biała surowa – 4 szt. – ok. 450 g vacum 21 zł

Polska dojrzewająca – 4 szt. – ok. 450 g – vacum 28 zł (60 zł/kg)

Swojska knobloszka wędzona na gorąco – 4 szt. – ok. 450 g vacum 28 zł (60 zł/kg)

Kaszanka złotnicka na kaszy gryczanej – ok 450 g – 4 szt. vacum – 15 zł (35 zł/kg)

Boczek wędzony szpikowany czosnkiem zielem i liściem 450 g – 22 zł vacum (45 zł/kg)

Słonina wędzona – wysoka na trzy palce + 450 g – 20 zł (35 zł/kg)

Słonina marynowana, jak sało – surowa – na trzy palce + 450 – 20 zł (35 zł/kg)

Smalczyk złotnicki – 10 zł słoik 250 ml

Żeberka wędzone do bigosu 20 zł/kg

Golonki złotnickie duszone w warzywach i piwie – potrawa gotowa tylna 49 zł – przednia 39 zł

Pasztet złotnicki z mięsa gotowanego i pieczonego z wątróbką – foremka 400 g 20 zł

Potrawy Wigilijne

ŚLEDŹ A LA MATIAS w swojskim oleju rzepakowym z cebulką – 20 zł/250 ml

BARSZCZ CZERWONY na gęsinie-  20 zł/900 ml

PIEROGI Z GĘSINĄ – 5 szt./18 zł

PASZTECIKI KAPUSTĄ I LEŚNYMI GRZYBAMI – 4 zł – szt.

PASZTECIKI Z MIĘSEM z łopatki złotnickiej – próżnym w rosole – 4 zł/szt.

Zamówienia Toruń tel. 607 520 048 i 663 484 589
Eko-sklep Dary Regionu – TORUŃ ul. Kościuszki 9
Odbiór piątek od 9.00 – 18.00; sobota od 9.00 do 14.00
co druga niedziela Wolny Jarmark Toruński

Zamówienia Bydgoszcz tel. 602 402 248
Piotr Lenart – koordynator szlaku kulinarnego Niech Cię Zakole
Odbiór – Bydgoski Frymark Produktów Regionalnych – w każdą niedzielę
DOSTAWY NA ADRES UZGADNIAMY INDYWIDULANIE

Zamówienia najpóźniej we wtorek w tygodniu odbioru

Robimy to co lubimy – dzielimy się tym co najlepsze na Szlaku Kulinarnym Niech Cię Zakole

Potrawy opracował i rekomenduje Piotr - „niech cię zakole” - Lenart