„Gęś w Trzech Aktach z Truflą… w Antrakcie…
Quiz z menu degustacyjnym
(na obiad lub kolację dla grup)
Wykonuje Zespół Kuchni Objazdowej
Niech Cię Zakole
„Pod Patelnią” Piotra Lenarta

Akt I – kwadrans

W jeden kwadrans gęś na stole na hasło „Niech Cię Zakole”

Frywolny rozbiór tuszki gęsiej na elementy z komentarzem o zaletach gęsi kołudzkiej.  

Wykonanie na żywo okrasy gęsiej – „gęsiego tatra”

degustacja okrasy i dla porównania „Gęsiego powidła” na kromkach żytniego chleba


 

ANTRAKT – 2 kwadranse

Trufla wśród mięs – jagnięcina najlepsza na nizinach

Degustacja Truflowego Trio Jagnięcego – od przekąski do deseru

 

  • Tuszonka jagnięca na chlebie żytnim

 

  • Orientalny bigosek z jagnięciny bez kapusty krztyny z bagietką;

 

  • Jagnięca konfitura na toruńskim pierniku

AKT II – 3 kwadranse

GĘŚ-BURGER z… „kołudzką krewetką”

Buerger gęsi podany na gorąco z patelni na kromkach żytniego chleba z sosem powidłowym i.., „krewetką kołudzką” – niespodzianka

 

 

AKT III – kwadrans

 „CO Z ZAGRODY TO NA STOLE…” NA HASŁO NIECH CIĘ ZAKOLE

Stół specjalności z gęsiny i jagnięciny marki Niech Cię Zakole

z Eko-sklepu Dary Regionu –

możliwość zakupu  degustowanych produktów

 

Napoje – „ziołolada” Kasi Rymarz – Makowe Lato

Oferta obejmuje:

 

 

  • obiad/kolacja – menu degustacyjne z daniem głównym w tym: 2 przekąski z gęsiny ; 3 przekąski z jagnięciny + gęś-burger + ziołolada

 

  • konkurs w trakcie pokazu – wygrana – słoiczki ze smakołykami.

 

  • ekspozycję produktów marki 

Niech Cię Zakole do nabycia na miejscu;

logo z białym

Rezerwacje koordynator szlaku  „Niech Cię Zakole”  Piotr Lenart tel. 602 402 248