„Gęś w Trzech Aktach z Truflą… w Antrakcie…
Quiz z menu degustacyjnym
(na obiad lub kolację dla grup)
Wykonuje Zespół Kuchni Objazdowej
Niech Cię Zakole
„Pod Patelnią” Piotra Lenarta
Akt I – kwadrans
W jeden kwadrans gęś na stole na hasło „Niech Cię Zakole”
Frywolny rozbiór tuszki gęsiej na elementy z komentarzem o zaletach gęsi kołudzkiej.
Wykonanie na żywo okrasy gęsiej – „gęsiego tatra”
degustacja okrasy i dla porównania „Gęsiego powidła” na kromkach żytniego chleba
ANTRAKT – 2 kwadranse
Trufla wśród mięs – jagnięcina najlepsza na nizinach
Degustacja Truflowego Trio Jagnięcego – od przekąski do deseru
- Tuszonka jagnięca na chlebie żytnim
- Orientalny bigosek z jagnięciny bez kapusty krztyny z bagietką;
- Jagnięca konfitura na toruńskim pierniku

AKT II – 3 kwadranse
GĘŚ-BURGER z… „kołudzką krewetką”
Buerger gęsi podany na gorąco z patelni na kromkach żytniego chleba z sosem powidłowym i.., „krewetką kołudzką” – niespodzianka
AKT III – kwadrans
„CO Z ZAGRODY TO NA STOLE…” NA HASŁO NIECH CIĘ ZAKOLE
Stół specjalności z gęsiny i jagnięciny marki Niech Cię Zakole
z Eko-sklepu Dary Regionu –
możliwość zakupu degustowanych produktów
Napoje – „ziołolada” Kasi Rymarz – Makowe Lato



Oferta obejmuje:
- Quiz kulinarny Piotra Lenarta;
- obiad/kolacja – menu degustacyjne z daniem głównym w tym: 2 przekąski z gęsiny ; 3 przekąski z jagnięciny + gęś-burger + ziołolada
- konkurs w trakcie pokazu – wygrana – słoiczki ze smakołykami.
- ekspozycję produktów marki
Niech Cię Zakole do nabycia na miejscu;










Rezerwacje koordynator szlaku „Niech Cię Zakole” Piotr Lenart tel. 602 402 248