Kalendarium wydarzeń

Pałacowy GęsiNovy Koncert Kulinarny w Ostromecku 

10 listopada 2021, środa, 

Pałac Nowy w Ostromecku, 

godz. 18.00 – 21.30, 

cena 160 zł/os.,

Zgłoszenia 

e-mailowe recepcja@palaceostromecko.pl, 

informacje 785 250 182

 
 

Warsztaty Kulinarne

EFEKTYWNE I KREATYWNE WYKORZYSTANIE TUSZEK RODZIMYCH RAS

w potrawach, przetwórstwie garmażeryjnym i wędliniarskim z uwzględnieniem aspektów lokalnej tradycji kulinarnej – wykonujemy do 12 wyrobów i potraw.

  • GĘSINA z gęsi kołudzkiej (lub lokalnie hodowanej) – termin i miejsce do ustalenia w okresie 22 – 27 listopada;
  • JAGNIĘCINA merynos polski starego typu (lub lokalnie hodowany) – termin miejsce do sprecyzowania w okresie – 29 listopad – 4 grudzień;
  • WIEPRZOWINA – złotnicka pstra/puławska termin i miejsce do ustalenia w okresie 6 -11 grudnia;
  • RYBY NA WIGILIĘ termin i miejsce do ustalenia w okresie 13 – 18 grudnia;

Miejsce warsztatów – do uzgodnienia w restauracjach lub agroturystykach na szlaku Niech Cię Zakole lub z nami zaprzyjaźnionych lub gdzie grupa sobie życzy i gdzie będą warunki niezbędne do wykonania potraw i wyrobów;

Czas trwania – standardowo od popołudnia dnia pierwszego godz. 16.00 do godz. 18.00 dnia drugiego – inna formuła możliwa do ustalenia wedle życzenia grupy;

 

ZAPEWNIAMY: 

  • Surowiec od naszych hodowców lub pracujemy na surowcu lokalnym z rodzimych ras – inne są wykluczone!!!
  • Wykonanie do 12 potraw, wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich z każdego elementu tuszki z podziałem na: przekąski/zakąski – przystawki – zupy – dania główne;
  • Konfekcjonujemy do spiżarni i na wynos;
  • Nocleg ze śniadaniem i posiłki z surowca przewidzianego na warsztaty;
  • Zeszyt kulinarny z potrawami wykonywanymi na warsztatach;

Opłata – Kwota od 600 zł/osoba – liczba minimalna 6 osób – max 12 osób;