Kuchnia Objazdowa
KUCHNIA OBJAZDOWA
może zawitać do Was i zorganizować
piknik, biesiadę, pokaz kulinarny, warsztaty…
na szlaku Niech Cię Zakole u wybranego Lansjera NCZ, albo tam gdzie wskażecie
RODZIMA RASA – NAJWYŻSZA KLASA – biesiady
Trufla wśród mięs rodzima jagnięcina najlepsza na nizinach – w 12 potrawach i wyrobach wg. Piotra Lenarta – Smak Roku 2019 na Festiwalu Smaku w Grucznie
Gęś z Kołudy bez obłudy – 12 potraw i wyrobów z gęsi kołudzkiej nagrodzone Złotym Półgęskiem 2012 i 2013 w Przysieku Gęsina na św. Marcina
„Złotnik” lub „Puławiak” – zdrowy, bo wybiegowy…, albo zagrodowy – potrawy i wyroby ze świniobicia – Smak Roku 2006 na Festiwalu Smaku w Grucznie
A ponadto….
Koźlę na Wilczy Apetyt – z eko-fermy….
Ryby z eko-akwenu Rancho Nieszawka i dobrzyńskich jezior
„Jarsko, ale dziarsko” z olejem swojski, rzepakowym – Grand Prix Festiwalu Smaku 2009 w Grucznie
WARSZTATY I QUIZY KULINARNE
LIVE COOKING Z PIOTREM LENARTEM
”Naucz się Waćpanie co zrobić z baranem” – warsztaty z pokazem wykorzystania półtuszy jagnięcej zakończone kolacją – 6 do 12 potraw – menu degustacyjne
„Gęś w Trzech Aktach z Antraktem” – warsztaty z gęsiny – od przekąski do pieczonej gąski zakończone kolacją – 6 do 12 potraw – menu degustacyjne
„W jeden kwadrans gęś na stole” – frywolny quiz kulinarny
rozbiór tuszki gęsiej z wykonaniem i degustacją okrasy
wykonanie i degustacja Geś – Burgera
degustacja czerniny
„Szybko i zdrowo choć wieprzowo z pieca i wędzarni” – warsztaty z pokazem wykonania 6 wyrobów ze złotnickiej/puławskiej wieprzowiny.