Kuchnia Objazdowa
KUCHNIA OBJAZDOWA
może zawitać do Was i zorganizować
piknik, biesiadę, pokaz kulinarny, warsztaty…
na szlaku Niech Cię Zakole u wybranego Lansjera NCZ, albo tam gdzie wskażecie
STÓŁ RODZIMYCH SMAKÓW z TRUFLĄ wśród mięs – jagnięciną
na UCZTY – BIESIADY –PIKNIKI na szlaku Niech Cię Zakole

Piknik Kuchni Objazdowej Niech Cię Zakole
Rarytasy Rodzimej Rasy
z Quizem kulinarnym „Pod Patelnią” Piotra Lenarta

RODZIMA RASA – NAJWYŻSZA KLASA – biesiady
Trufla wśród mięs rodzima jagnięcina najlepsza na nizinach – w 12 potrawach i wyrobach wg. Piotra Lenarta – Smak Roku 2019 na Festiwalu Smaku w Grucznie
Gęś z Kołudy bez obłudy – 12 potraw i wyrobów z gęsi kołudzkiej nagrodzone Złotym Półgęskiem 2012 i 2013 w Przysieku Gęsina na św. Marcina
„Złotnik” lub „Puławiak” – zdrowy, bo wybiegowy…, albo zagrodowy – potrawy i wyroby ze świniobicia – Smak Roku 2006 na Festiwalu Smaku w Grucznie
A ponadto….
„Jarsko, ale dziarsko” z olejem swojski, rzepakowym – Grand Prix Festiwalu Smaku 2009 w Grucznie


1. „W jeden kwadrans gęś na stole” rozbiór gęsi z wykonaniem i degustacją okrasy i gęsiego powidła;
2. Bigoski z jagnięciny bez kapusty krztyny polewką podlane – jagnięcina od przekąski do deseru w sezonowych aranżacjach z pokazowym wykonaniem zupy;
3. Gęś w 3 Aktach z Truflą w Antrakcie – 6 potraw degustacyjnych z gęsiny i jagnięciny;

Piotr Lenart tel. 602 402 248; p.lenart@niechciezakole.pl
www.niechciezakole.pl – https://www.facebook.com/niechciezakole