Kuchnia Objazdowa

KUCHNIA OBJAZDOWA 

może zawitać do Was i zorganizować

piknik, biesiadę, pokaz kulinarny, warsztaty…

na szlaku Niech Cię Zakole u wybranego Lansjera NCZ, albo tam gdzie wskażecie

 

 

RODZIMA RASA – NAJWYŻSZA KLASA – biesiady

Trufla wśród mięs rodzima jagnięcina najlepsza na nizinach – w 12 potrawach i wyrobach wg. Piotra Lenarta – Smak Roku 2019 na Festiwalu Smaku w Grucznie

 

Gęś z Kołudy bez obłudy – 12 potraw i wyrobów z gęsi kołudzkiej nagrodzone Złotym Półgęskiem 2012 i 2013 w Przysieku Gęsina na św. Marcina

 

„Złotnik” lub „Puławiak” – zdrowy, bo wybiegowy…, albo zagrodowy  – potrawy i wyroby ze świniobicia – Smak Roku 2006 na Festiwalu Smaku w Grucznie

 

A ponadto…. 

 

Koźlę na Wilczy Apetyt – z eko-fermy….

Ryby z eko-akwenu Rancho Nieszawka i dobrzyńskich jezior

„Jarsko, ale dziarsko” z olejem swojski, rzepakowym – Grand Prix Festiwalu Smaku 2009 w Grucznie

 

WARSZTATY I QUIZY KULINARNE  

LIVE COOKING Z PIOTREM LENARTEM

 

”Naucz się Waćpanie co zrobić z baranem” – warsztaty z pokazem wykorzystania półtuszy jagnięcej zakończone kolacją – 6 do 12 potraw – menu degustacyjne

 

„Gęś w Trzech Aktach z Antraktem” – warsztaty z gęsiny – od przekąski do pieczonej gąski zakończone kolacją – 6 do 12  potraw – menu degustacyjne

 

„W jeden kwadrans gęś na stole” – frywolny quiz kulinarny

rozbiór tuszki gęsiej z wykonaniem i degustacją okrasy

wykonanie i degustacja Geś – Burgera

degustacja czerniny


„Szybko i zdrowo choć wieprzowo z pieca i wędzarni” – warsztaty z pokazem wykonania 6 wyrobów ze złotnickiej/puławskiej wieprzowiny.