Koneser Rodzimej Rasy
Pakiet Konesera Rodzimej Rasy – Koncert Kulinarny - 150 – 200 zł
2. Zupa do wyboru
- Czernina z brzadem – suszem owocowym i szarymi kluskami
- Flaki jagnięce z jarzynami
- KruPuśniak na wywarze gęsim/jagnięcym
- Barszcz cytrynowy z jagnięcym klopsem
- Ajntpf jarzynowy sezonowy- jarsko
- Zupa z ryb Pojezierza Dobrzyńskiego
3. Potrawy do wyboru
- Pieczeń z udźca/łopatki jagnięcej – sos pieczeniowy, kaszottto na rosole jagnięcym, kapusta blanszowana w piwie z miodem + półmiski pierogów z jagnięciną
- Gęsi pieczone wyporcjowane z gąszczem śliwkowo – jabłkowym podane, pęczotto na rosole gęsim; kapusta modra szmurowana + półmiski pierogów z gęsiną
- Rodzime zdrowe korytko wieprzowe – kiełbaski, kaszanki, żeberko lub boczek i schab lub karkówka na kapuście blanszowanej w piwie z miodem + pierogi z farszem wieprzowym
- Jarsko ale dziarsko – Jarzynowa potrawka jak ratatouille z kotlecikami jarskimi – trzy rodzaje + jarska uczta pierogowa;
- Półmiski Ryb – szczupak w dzwonkach w potrawce jabłkowo – cebulowej; sandacz w sosie śmietanowym + karp ślesiński w zalewie winno –korzennej;
4. Deser – drożdżówka kawałki z konfiturami; owoce z Doliny dolnej Wisły
Napoje – soki z Doliny Wisły, kompot/ziołolada; kawa/herbata
Opcja dodatkowa:
POKAZY KULINARNE NA PIKNIKU z degustacjami – 600 zł/grupa do 30 osób + 100 zł za każde kolejne10 osób
- W JEDEN KWADRANS GĘŚ NA STOLE – Gęś kołudzka pełna krasy – od tuszki do okrasy – rozbiór gęsi z gracją i okrasy degustacją;
- BIGOSEK Z JAGNIĘCINY BEZ KAPUSTY KRZTYNY – wykonanie i zażywanie legendarne polskie danie na pokazie, w degustacji i przekazie Piotra Lenarta;