Koneser Rodzimej Rasy

Pakiet Konesera Rodzimej Rasy – Koncert Kulinarny - 150 – 200 zł

2. Zupa do wyboru

  • Czernina z brzadem – suszem owocowym i szarymi kluskami
  • Flaki jagnięce z jarzynami
  • KruPuśniak na wywarze gęsim/jagnięcym
  • Barszcz cytrynowy z jagnięcym klopsem
  • Ajntpf jarzynowy sezonowy- jarsko
  • Zupa z ryb Pojezierza Dobrzyńskiego

 

3. Potrawy do wyboru

  • Pieczeń z udźca/łopatki jagnięcej – sos pieczeniowy, kaszottto na rosole jagnięcym, kapusta blanszowana w piwie z miodem + półmiski pierogów z jagnięciną
  • Gęsi pieczone wyporcjowane z gąszczem śliwkowo – jabłkowym podane, pęczotto na rosole gęsim; kapusta modra szmurowana + półmiski pierogów z gęsiną
  • Rodzime zdrowe korytko wieprzowe – kiełbaski, kaszanki, żeberko lub boczek i schab lub karkówka na kapuście blanszowanej w piwie z miodem + pierogi z farszem wieprzowym
  • Jarsko ale dziarsko – Jarzynowa potrawka jak ratatouille z kotlecikami jarskimi – trzy rodzaje + jarska uczta pierogowa;
  • Półmiski Ryb – szczupak w dzwonkach w potrawce jabłkowo – cebulowej; sandacz w sosie śmietanowym + karp ślesiński w zalewie winno –korzennej;
 

4. Deser – drożdżówka kawałki z konfiturami; owoce z Doliny dolnej Wisły

Napoje – soki z Doliny Wisły, kompot/ziołolada; kawa/herbata

Opcja dodatkowa:

POKAZY KULINARNE NA PIKNIKU z degustacjami – 600 zł/grupa do 30 osób + 100 zł za każde kolejne10 osób

  1. W JEDEN KWADRANS GĘŚ NA STOLE  – Gęś kołudzka pełna krasy – od tuszki do okrasy – rozbiór gęsi z gracją i okrasy degustacją;
  2. BIGOSEK Z JAGNIĘCINY BEZ KAPUSTY KRZTYNY – wykonanie i zażywanie legendarne polskie danie na pokazie, w degustacji i przekazie Piotra Lenarta;