STÓŁ RODZIMYCH SMAKÓW z TRUFLĄ wśród mięs - jagnięciną
na UCZTY – BIESIADY –PIKNIKI na szlaku Niech Cię Zakole
od 10 osób - zamówienie z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem
od 150 do 220 zł/osobę lub Stół SobiePana – 250 zł/12 potraw
Koszt wydarzenia zależy od liczby wybranych potraw
3 - 4 pozycje 150 zł/osoba
5 – 6 pozycji – 180 zł/osoba
7 - 9 pozycji – 220 zł/osoba
12 pozycji – Truflowy Stół Sobie-Pana… - co sobie Pan życzy??? – 250 zł/osoba
Kompozycja potraw do wyboru
PRZEKĄSKI – PRZYSTAWKI NA ZIMNO
- Tatar z polędwiczek i combra jagnięcego
- Carpaccio z combra
- Galart z giczy
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO – potrawy podgłówne
TRIO BIGOSKÓW z jagnięciny bez kapusty krztyny – 400 – letni rodowód z kuchni staropolskiej w postaci:
- Tuszonki jagnięcej, Bigosku orientalnego i Konfitury jagnięcej;
SZASZŁYKI z mięsa mielonego – smak rodzimy i smak orientalny;
WĄTRÓBKA jagnięca siekana smażona z cebulą, jabłkiem, suszoną śliwką
PIEROGI z jagnięciną;
PRZYSMAK JĄDROWY z „FJUTEM borowiackim” w jarzynowej sezonowej potrawce
ZUPY
- Ajntop sezonowy na jagnięcinie;
- Flaki jagnięce;
- Zupa cytrynowa z klopsikiem jagnięcym
- Rosół na jagnięcinie z kołdunami lub kluseczkami;
DANIA GŁÓWNE
- Kotleciki z combra/antrykotu
- Rolada z łopatki jagnięcej
- Pieczeń z udźca jagnięcego
- Jagnięcina duszona podana osobliwie z pierożkami – SMAK ROKU 2019
DODATKI DO POTRAW
Puree ziemniaczano lub puree ziemniaczano – jarzynowe; kasza gryczana prużona w rosole, ryż pilaw; buraczki, kapusta młoda na krótko, sezonowe surówki ,sałaty i marynaty
NAPOJE płatne dodatkowo – ziołolady Kasi Rymarz – 20 zł 1 litr
TRUNKI płatne dodatkowo – piwo Gruczniak – 12 zł/butelka 0.5
WINO z polskiej winnicy białe lub czerwone – 35 zł/karafka 0,5 l
Rezerwacje i doradztwo kulinarne – 602 402 248
lub Messenger – facebook.com/niechciezakole