STÓŁ RODZIMYCH SMAKÓW z TRUFLĄ wśród mięs - jagnięciną
na UCZTY – BIESIADY –PIKNIKI na szlaku Niech Cię Zakole

od 10 osób - zamówienie z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem
od 150 do 220 zł/osobę lub Stół SobiePana – 250 zł/12 potraw

Koszt wydarzenia zależy od liczby wybranych potraw
3 - 4 pozycje 150 zł/osoba
5 – 6 pozycji – 180 zł/osoba
7 - 9 pozycji – 220 zł/osoba
12 pozycji – Truflowy Stół Sobie-Pana… - co sobie Pan życzy??? – 250 zł/osoba

Kompozycja potraw do wyboru

 

 

PRZEKĄSKI – PRZYSTAWKI NA ZIMNO

  • Tatar z polędwiczek i combra jagnięcego
  • Carpaccio z combra
  • Galart z giczy
 

PRZEKĄSKI NA CIEPŁO – potrawy podgłówne

 

TRIO BIGOSKÓW  z jagnięciny bez kapusty krztyny – 400 – letni rodowód z kuchni staropolskiej w postaci:

  • Tuszonki jagnięcej, Bigosku orientalnego i Konfitury jagnięcej;

SZASZŁYKI z mięsa mielonego – smak rodzimy i  smak orientalny;

WĄTRÓBKA jagnięca siekana smażona z cebulą, jabłkiem,  suszoną śliwką

PIEROGI z jagnięciną;

PRZYSMAK JĄDROWY z „FJUTEM borowiackim” w jarzynowej sezonowej potrawce

 

ZUPY

  • Ajntop sezonowy na jagnięcinie;
  • Flaki jagnięce;
  • Zupa cytrynowa z klopsikiem jagnięcym
  • Rosół na jagnięcinie z kołdunami lub kluseczkami;

 

DANIA GŁÓWNE

  • Kotleciki z combra/antrykotu
  • Rolada z łopatki jagnięcej
  • Pieczeń z udźca jagnięcego
  • Jagnięcina duszona podana osobliwie z pierożkami – SMAK ROKU 2019

 

DODATKI DO POTRAW

Puree ziemniaczano lub puree ziemniaczano – jarzynowe; kasza gryczana prużona w rosole, ryż pilaw; buraczki, kapusta młoda na krótko, sezonowe surówki ,sałaty i marynaty

 

NAPOJE płatne dodatkowo – ziołolady  Kasi Rymarz – 20 zł 1 litr

TRUNKI płatne dodatkowo – piwo Gruczniak – 12 zł/butelka 0.5 

WINO z polskiej winnicy białe lub czerwone – 35 zł/karafka  0,5 l

logo z białym

Rezerwacje i doradztwo kulinarne –  602 402 248

lub Messenger  – facebook.com/niechciezakole