Kuchnia Objazdowa
KUCHNIA OBJAZDOWA
może zawitać do Was i zorganizować
piknik, biesiadę, pokaz kulinarny, warsztaty…
na szlaku Niech Cię Zakole u wybranego Lansjera NCZ, albo tam gdzie wskażecie
RODZIMA RASA – NAJWYŻSZA KLASA – biesiady
Trufla wśród mięs rodzima jagnięcina najlepsza na nizinach – w 12 potrawach i wyrobach wg. Piotra Lenarta – Smak Roku 2019 na Festiwalu Smaku w Grucznie
Gęś z Kołudy bez obłudy – 12 potraw i wyrobów z gęsi kołudzkiej nagrodzone Złotym Półgęskiem 2012 i 2013 w Przysieku Gęsina na św. Marcina
„Złotnik” lub „Puławiak” – zdrowy, bo wybiegowy…, albo zagrodowy – potrawy i wyroby ze świniobicia – Smak Roku 2006 na Festiwalu Smaku w Grucznie
A ponadto….
„Jarsko, ale dziarsko” z olejem swojski, rzepakowym – Grand Prix Festiwalu Smaku 2009 w Grucznie
![](http://niechciezakole.pl/wp-content/uploads/2021/06/bigosekkasia.jpg)
![](http://niechciezakole.pl/wp-content/uploads/2021/06/gesrozbior.jpg)
POKAZY KULINARNE KUCHMISTRZA Niech Cię Zakole na wizytę, piknik, biesiadę – czas od 30 min. do 1 godz. w wybranym miejscu na szlaku
- W JEDEN KWADRANS GĘŚ NA STOLE na hasło Niech Cię Zakole – gęś kołudzka pełna krasy od tuszki do okrasy – rozbiór gęsi z gracją i degustacją okrasy (od lipca do listopada)
- TRUFLA WŚRÓD MIĘS JAGNIĘCINA od przekąski do deseru – barszcz i tuszonka, jagnięca konfitura i smażonka – wykonanie, aranżacja, degustacja;
Usługa Pokaz z degustacją
Piotr Lenart – 602402248
![cropped-logo-z-białym.png cropped-logo-z-białym.png](http://niechciezakole.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/cropped-logo-z-białym-orhcykec2c54vni9xod3s80dgo0x1xh46xnrms2dzw.png)
Piotr Lenart tel. 602 402 248; p.lenart@niechciezakole.pl
www.niechciezakole.pl https://www.facebook.com/niechciezakole